Nieuwsbrief april

Aan onze leerlingen en de ouders/verzorgers,
Hierbij ontvangt u weer onze maandelijkse nieuwsbrief. Vandaag kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde Koningsspelen.
Een echte bellenblaaskunstenaar heeft de kinderen verbaasd en laten genieten van bijzondere creaties. Daarnaast zijn er veel leuke spelletjes gespeeld en hebben alle kinderen volop genoten.
We wensen u allemaal een fijne meivakantie en zien de kinderen graag weer op school op maandag 7 mei.


Verkeersexamen…
Afgelopen weken hebben de kinderen in de bovenbouw eerst hun best moeten doen op het theorie-examen van verkeer. Dit was niet altijd gemakkelijk en een aantal leerlingen had een herkansing nodig, maar we kunnen u melden dat alle kinderen zijn geslaagd! Via deze weg feliciteren we hen van harte.
Deze week hebben ze vervolgens ook mee gedaan aan het praktijkexamen. Hiervoor moesten de leerlingen een ronde door Terneuzen fietsen. Op verschillende plaatsen stonden vrijwilligers te posten om te kijken of de kinderen de geleerde regels konden toepassen. Pas na de meivakantie zullen we horen of iedereen geslaagd is.


Prijswinnaars puzzel kijkavond…
Via deze nieuwsbrief willen we u nog laten weten, wie de prijs heeft gewonnen op onze Kijkavond. Door het verzamelen van alle woorden en ze in de goede volgorde te plaatsen, viel er een mooie prijs te winnen. De winnaars zijn:
- Naomi uit groep B6
- Ilya uit groep 3A
De goede zin moest zijn: “Superfijn dat u erbij bent op onze school.

Vakantierooster 2018-2019…
Hieronder de vastgestelde data van de vakanties voor het volgend schooljaar 2018-2019.
Herfstvakantie 15 oktober 2018 t/m 19 oktober 2018
Kerstvakantie 24 december 2018 t/m 4 januari 2019
Voorjaarsvakantie 4 maart 2019 t/m 8 maart 2019
Goede Vrijdag 19 april 2019
Meivakantie 22 april 2019 t/m 3 mei 2019
Hemelvaart 30 mei en 31 mei 2019
Pinksteren 10 juni 2019
Zomervakantie 2019 8 juli 2019 t/m 16 augustus 2019
De data van de studiedagen en lesvrije dagen worden binnenkort vastgesteld en volgen later dit schooljaar.


Route 8…
Deze week waren en nog meer spannende zaken. Alle leerlingen, die dit jaar de overstap gaan maken naar het voortgezet onderwijs hebben de eindtoets gemaakt. Deze wordt over twee jaar verplicht in het speciaal basisonderwijs en als school willen we ons graag oriënteren op welke toets het beste bij onze leerlingen past. Daarom hebben we besloten om bij wijze van proef mee te doen met de ‘Route-8 toets’ Dit is een toets die op de computer (Chromebook) gemaakt kan worden en afhankelijk van de antwoorden die een leerling invoert, worden de vragen makkelijker of moeilijker. De leerlingen hebben enorm hun best gedaan en na de meivakantie zal duidelijk worden hoe ze gescoord hebben. Uiteraard worden de resultaten met de ouders/verzorgers gedeeld.


Schoolfotograaf…
Op vrijdag 1 juni zal Flits en Fun schoolfoto’s komen maken. Zowel portretfoto’s als groepsfoto’s. U ontvangt tegen die tijd hier nog verder informatie over.


Agenda april & mei 2018…
 vrijdag 20 april Koningsspelen
 zaterdag 21 april t/m zondag 6 mei Meivakantie
 donderdag 10 t/m vrijdag 11 mei Hemelvaart, alle leerlingen vrij
 maandag 21 mei Pinksteren, alle leerlingen vrij
Wilt u deze nieuwsbrief downloaden in een PDFbestand? Klik dan hier.