Nieuwsbrief april

Vanmiddag begint voor iedereen een welverdiende meivakantie. Onze leerlingen hebben de afgelopen weken hard gewerkt. Niet alleen hebben ze hun best gedaan op vakken als rekenen en spelling. Ze hebben ook de meest prachtige dingen gemaakt om aan u te laten zien tijdens de Kijkavond op 4 april.

Het was gezellig druk. We waren blij zoveel ouders, verzorgers, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en andere belangstellenden te zien.

Die avond was er ook een kleine prijs te winnen. Door het goed oplossen van de puzzel, maakten de kinderen kans op een pufferbal. Uit alle goede inzendingen zijn vrijdag 5 april 2 winnaars getrokken. De winnaars waren Mitchell uit groep Blauw en Casper uit groep Geel. We wensen hen veel plezier met hun prijs.

 

Koningsspelen…

Iets later dan in de rest van het land, maar zeker niet minder leuk vieren we vandaag de Koningsspelen. We treffen het met het weer en de kinderen genieten volop. Vanochtend zijn we gestart met de Pasapas.

 

Het thema van de Koningsspelen is ‘water drinken’. Water is gezond en kun je onbeperkt drinken. Om dit te stimuleren hebben alle kinderen vandaag een bidon gekregen. Deze bidon mogen ze houden en kunnen ze gebruiken om mee te nemen als ze ergens naar toe gaan. Ze kunnen hem steeds opnieuw vullen met water. Dit is veel gezonder dan een pakje sap of frisdrank. Helpt u ook mee om onze leerlingen bewust te maken dat het drinken van water gezond is?

 

Schoolfruit…

Het afgelopen half jaar hebben alle kinderen enorm genoten van het fruit dat ze op woensdag/donderdag en vrijdag gratis aangeboden hebben gekregen. Soms zat er wel eens iets tussen wat minder gewaardeerd werd, maar meestal smaakte het erg goed. Daarnaast hebben veel kinderen hun grens verlegd door te proeven van fruit, wat ze nog niet eerder gegeten hadden. Helaas zit het half jaar erop en stopt de gratis levering van fruit. Wilt u daarom ook op woensdag, donderdag en vrijdag zelf weer wat meegeven? Uiteraard zouden we het fijn vinden dat dit ook iets gezonds is, zoals een appel o.i.d. Alvast bedankt.

 

Avond4-daagse…

Ook dit jaar willen we als school weer deelnemen aan de Avond4daagse van Terneuzen. Na de meivakantie ontvangt u alle informatie hierover en de brief om u in te schrijven. De Avond4daagse is op 3,4,5 en 6 juni. De opzet blijft hetzelfde als vorig jaar. D.w.z. dat u zelf voor de begeleiding van de kinderen zorgt.

 

Schrijfster op bezoek…

Vrijdag 12 april kwam Janneke Schotveld op bezoek. Groep Blauw, de Kansgroep en groep Roze hadden het geluk om haar te leren kennen.  Zij is bekend van de boeken over Superjuffie en Botje. De kinderen hebben genoten van haar verhalen en mochten haar allerlei vragen stellen. Het was een geslaagd bezoek.

 

Oudertevredenheid…

Als school hechten we veel waarde aan uw mening. “Hoe denkt u over het onderwijs wat aangeboden wordt? Voelt uw kind zich veilig op school? Voelt u zich als ouder gehoord?” Allemaal vragen waar we graag een antwoord op willen hebben. Uiteraard met als doel om ons onderwijs zo optimaal mogelijk in te richten en af te stemmen op uw zoon/dochter.

Ondertussen heeft u allemaal een uitnodiging ontvangen om de oudertevredenheidspeiling in te vullen. We hopen dat zoveel mogelijk ouders/verzorgers hier even tijd voor vrij willen maken, zodat we een zo eerlijk mogelijk beeld van alle aandachtspunten krijgen.

U kunt nog tot en met 23 april de vragenlijst invullen. Alvast bedankt voor de moeite.

 

Cultuurmenu…

De afgelopen weken hebben veel groepen een Cultuurmenu voorgeschoteld gekregen. Eén daarvan had het thema: ‘raar is leuk’. In het kader hiervan werden er allerlei gekke foto’s gemaakt. Dat kan er dan zo uit zien!

 

Agenda april, mei & juni 2019…

  • vrijdag 19 april t/m zondag 5 mei                      Meivakantie
  • zaterdag 25 mei t/m zondag 2 juni                    Hemelvaartsvakantie
  • maandag 3 t/m donderdag 6 juni                      Avond4daagse Terneuzen
  • donderdag 6 juni                                              Sportdag onderbouw
  • donderdag 13 juni                                            Sportdag bovenbouw
  • maandag 10 juni                                               Tweede Pinksterdag, alle leerlingen vrij
  • donderdag 20 t/m vrijdag 21 juni                      Studiedag en personeelsdag, alle leerlingen vrij
  • donderdag 27 juni                                             Oudercontactavond

 _______________________________________________________________

Klik hier om de nieuwsbrief als PDFbestand te downloaden

_________________________________________________________________