Nieuwsbrief april

Vlak voor de meivakantie nog een Nieuwsbrief met het laatste schoolnieuws.

• Huidige situatie op school;
  • Corona;
  • Vacature MR (bijlage);
  • Aquarium;
  • Koningsspelen;
  • Lenteboek;
  • Vakantie en vrije dagen.

Huidige situatie op school.

In principe komen alle groepen weer vijf dagen naar school, behalve groep Oker. De leerlingen uit groep Oker werken op woensdag thuis. Daarnaast hebben verschillende groepen de afgelopen tijd te maken gehad met quarantaine maatregelen. Het vinden van geschikte vervangers blijft een probleem. Af en toe vragen ouders of we daar geen werk van kunnen maken. Een terechte vraag en het antwoord daarop is: dat doen we zeker! In de loop van dit schooljaar hebben we vier (!) nieuwe collega’s verwelkomd op onze school: juf Romy, juf Iris, juf Jorien en juf Samira. Daar zijn we ontzettend blij mee! Helaas lukt het ondanks deze benoemingen niet om alle uitval op te vangen. Dat heeft ook met de bijzondere omstandigheden te maken, waar iedereen last van ondervindt. We gaan nu aan de slag om de bezetting voor het nieuwe schooljaar rond te krijgen.

Corona.

Zoals op veel scholen in het land (zeker ook in Terneuzen) hebben we ook op De Springplank te maken met positieve testuitslagen. Dit kan zowel leerlingen als medewerkers van school treffen. Vrijwel altijd heeft dit gevolgen voor de medeleerlingen in deze groep. Als school volgen we altijd de richtlijnen en specifieke adviezen van de GGD op. We begrijpen dat dit soms heel lastig kan zijn in de thuissituatie, zeker als dit langer gaat duren. Niemand zit hier op te wachten. Toch was dit de voorwaarde om de scholen in februari weer open te doen. De hoofdzaken weer even op een rij:

• Bij klachten blijven kinderen (en leerkrachten) thuis;
  • Bij een negatieve testuitslag mogen kinderen weer naar school;
  • In geval van een nauw contact met iemand op school (in de klas) of thuis de instructies van de GGD volgen. Meestal betekent dit:
    • In thuisquarantaine en op de vijfde dag na het laatste contactmoment laten testen;
    • Bij niet laten testen: 10 dagen quarantaine.

Vacature MR.

Een bijlage bij deze mail bevat een oproep van de medezeggenschapsraad. Er komen plaatsen beschikbaar voor ouder(s)/verzorger(s) om zitting te nemen in onze MR. Van harte aanbevolen om deze oproep te lezen en te overwegen om kandidaat te stellen voor de MR. Het is een manier om verantwoordelijkheid te nemen en betrokken te zijn op het reilen en zeilen van onze school.

Aquarium.

We zoeken een vrijwilliger om ons schoolaquarium te onderhouden. Iemand met enige ervaring op dit gebied die er plezier in heeft om hiervoor zo af en toe langs te komen. Veel kinderen vinden het leuk om af en toe eens met hun neus tegen het glas te staan om de onderwaterwereld te bewonderen. Het zou mooi zijn om deze natuurlijke attractie op school te behouden.

Koningsspelen.

Veel vieringen hebben we dit schooljaar noodgedwongen moeten schrappen. Gelukkig kunnen we aan de Koningsspelen wel aandacht besteden. De gymlessen in deze week hebben meer het karakter van spelletjes die echt horen bij de Koningsspelen. Vrijdag 23 april hebben we naast het programma in de eigen klas ook een activiteit op het schoolplein en krijgen de kinderen traktaties. Op deze manier willen we de meivakantie feestelijk inluiden.

Het Kids2Fun lenteboek.
Het is lente en dan denken wij aan lekker buiten picknicken, lammetjes die geboren worden, prachtige bloemen en Koningsdag. Dit vind je dan ook allemaal terug in het Kids2Fun lenteboek. Het boek bevat meer dan 50 pagina’s met creatieve opdrachten, recepten, hersenkrakers, proefjes en nog veel meer. Geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Niemand hoeft zich te vervelen.

Het Kids2Fun lenteboek is gratis te downloaden op onze website: https://www.aan-z.eu/nieuws/lentekriebels-met-het-kids2fun-lenteboek

Vakanties en vrije dagen.

Dit schooljaar staan de volgende vakanties en vrije dagen nog op de kalender:

• Meivakantie: zaterdag 24 april t/m zondag 9 mei;
  • Hemelvaartsdagen: donderdag 13 en vrijdag 14 mei;
  • Tweede Pinksterdag: maandag 24 mei;
  • Studiedagen: donderdag 17 en vrijdag 18 juni;
  • Laatste schooldag: donderdag 22 juli;
  • Begin zomervakantie: vrijdag 23 juli;
  • Eerste dag nieuwe schooljaar: maandag 6 september.

We wensen iedereen een fijne en gezonde meivakantie toe!

Nieuwsbrief in PDF