Nieuwsbrief februari

Aan onze leerlingen en de ouders/verzorgers,
Hierbij ontvangt u weer onze maandelijkse nieuwsbrief.


Kansgroep…
De afgelopen periode heeft het samenwerkingsverband van primair onderwijs Zeeuws-Vlaanderen ons gevraagd mee te denken of wij iets konden betekenen voor een aantal leerlingen, waar op dit moment geen passende onderwijsplaats voor is. Na het nodige overleg is er besloten wat we op de Springplank een Kansgroep gaan starten. In deze groep krijgen kinderen dus letterlijk een nieuwe kans om weer deel te nemen aan het onderwijs.
Deze groep is geen reguliere sbo-groep, waar uw zoon/dochter in zit, maar een aparte groep, die los van de andere groepen gaat draaien. Zo zijn bijv. de start- en eindtijden ook anders.
Juf Debbey gaat op maandag t/m vrijdag les geven aan deze kinderen. Daarbij wordt ze ondersteund door een nieuw gezicht. Nl. juf Debbie de Smit. Op donderdag en vrijdag zal juf Brigitta ook werkzaam zijn voor deze groep.
Juf Marscha zal op de achtergrond zaken voor deze groep regelen.


Nieuwe juf voor groep 4A…
Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, gaat juf Debbey de overstap maken naar de Kansgroep. Dus moesten we ook op zoek naar een nieuwe leerkracht voor groep 4A. We zijn blij om te melden dat juf Quinty de Bruine weer terug wil komen werken bij ons op school. Vorig schooljaar hebben we afscheid van haar moeten nemen, omdat we dit schooljaar met een groep minder gestart zijn. Zij weet dus al heel veel van de school. Vanaf deze plaats wensen we juf Quinty veel succes en plezier in groep 4A.


Project ‘beroepen’
De komende periode wordt er in alle groepen gewerkt rondom het thema ‘beroepen’ Allerlei verschillende beroepen zullen de komende weken onder de aandacht gebracht worden. Sommige klassen gaan ook nog op bezoek bij een bepaald bedrijf/beroep. Op dinsdagavond 27 maart wordt het project afgesloten met een Kijkavond. Houd u deze avond vrij in de agenda?

Appelwedstrijd…
Vlak voor de vakantie werden we nog verrast door de Albert Heijn. Het bleek dat we de hoofdprijs hadden gewonnen in de ‘appelwedstrijd’ Op vrijdag 9 februari heeft de supermarktmanager ons een prachtige cheque van €250,- overhandigd. Dit bedrag voegen we samen aan de opbrengst van de Kerstmarkt en zal gebruikt gaan worden voor buitenspelmateriaal. U leest hier later meer over. Tevens kregen alle kinderen nog een lekkere versnapering.


Zwemfestijn…
Vlak voor de voorjaarsvakantie hebben alle kinderen weer enorm genoten van het zwemfestijn. In zwembad de ‘Vliegende Vaart’ konden kinderen allerlei oefeningen en spelletjes doen. Op het einde van de ochtend kon er nog even ‘vrij’ gezwommen
worden. Het was een geslaagde ochtend.


Agenda maart, april & mei 2018…
* dinsdag 27 maart Kijkavond, thema beroepen
* woensdag 28 mrt. t/m dinsdag 3 april Pasen, alle leerlingen vrij
* vrijdag 20 april Koningsspelen
* zaterdag 21 april t/m zondag 6 mei Meivakantie
* donderdag 10 t/m vrijdag 11 mei Hemelvaart, alle leerlingen vrij
* maandag 21 mei Pinksteren, alle leerlingen vrijWilt u deze nieuwsbrief downloaden in een PDFbestand? Klik dan hier.