Nieuwsbrief februari

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van februari. We hopen dat u er weer veel leesplezier aan beleefd.  Daarnaast willen we jullie allen een fijne voorjaarsvakantie wensen. Even tijd om te ontspannen. Op maandag 2 maart zien we alle leerlingen graag weer op school.

Zwemfestijn…

We kijken terug op een zeer geslaagd zwemfestijn afgelopen donderdag. Veel kinderen hebben genoten van alle activiteiten die georganiseerd werden. Of je nu wel of niet goed kon zwemmen, er was voor iedereen genoeg te doen. 

Schoolmaatschappelijk werk…

‘Beste ouders, verzorgers, 

Graag wil ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Maike de Jong. 

Ik ben werkzaam als sociaal werker Jeugd en Gezin bij Aan-z.  Iedereen kan bij Jeugd en Gezin terecht met vragen over opgroeien en het opvoeden van kinderen en jongeren. Het Jeugd team biedt hulp, ondersteuning en geeft informatie en advies. Jeugd en Gezin gaat samen met de ouders en het kind op zoek naar een passend antwoord op de vraag. Indien nodig verwijzen wij door naar gespecialiseerde hulp.  Wij, als sociaalwerkers van jeugd en gezin, willen graag met de leerkrachten, intern begeleiders, pedagogisch medewerkers en GGD  samenwerken. Dit om de drempel tot de toegang jeugdhulp te verlagen en om preventiever te gaan werken.  

De komende periode zal ik 1 dagdeel in de maand aanwezig zijn op De Springplank om vragen van leerkrachten en ouders te beantwoorden en daarnaast kunnen wij, indien ouders hier toestemming voor geven, leerlingen zelf een gesprekje aanbieden.  Er kan hierbij gedacht worden aan  onderwerpen zoals zelfvertrouwen, rouwverwerking, omgaan met boosheid en sociale vaardigheden etc. 

De volgende dagen zal ik aanwezig zijn: Maandag 9 maart van 9.00-12.30u

Woensdag 15 april van 08.30-11.30u

Maandag 11 mei van 9.00-12.30u

Maandag 15 juni van 9.00-12.30u

 

Tot binnenkort!’                                

Project en kijkavond…

Na de vakantie komt langzaamaan ook onze kijkavond in het zicht. Op donderdagavond 9 april nodigen we u allen van harte uit om de school van binnen te komen bekijken en naar alles wat de kinderen gemaakt hebben. We hebben een bijzonder thema dit jaar. Nl. “BinnenstebuitenHelden”  Hoe dat er allemaal precies gaat uit zien, blijft nog even spannend.  Zet u 9 april alvast in de agenda?

 

Bezoek Lodewijkcollege door schoolverlaters…

Op 12 februari waren we uitgenodigd met de schoolverlaters van De Springplank op het Lodewijkcollege. De groepen Groen, Oker en 2 leerlingen van Paars zijn die ochtend meegegaan. Een aantal kinderen heeft verslag gedaan van de ochtend:

 

We hebben rondgekeken.  Het was ook druk.  Ik houd van drukte. We hebben wiskunde, kunst, biologie gedaan en gegeten.

Wetenschap vond ik leuk. 

Bij wiskunde hadden we het over coördinaten. Bij biologie over zintuigen.  En bij tekenen hebben we de “Fabio”-Lisa getekend.  Het was een leuke dag.

Abdullah

 

Hallo.

Wij waren vanochtend naar het Lodewijkcollege gegaan.  Het was heel cool. Ik zag mijn vrienden daar. Ze hebben ook een gang Sesamstraat.

Maar de leukste les vond ik kunst.  We maakten de Mona Lisa na.  Toen kwam een rondleiding en dan het vragenkwartiertje.  Daarna hadden we biologie met experimenten en als laatste wiskunde.  Het was ook een school met vier verdiepingen.  Op het Lodewijk was ook een horeca afdeling en een muzieklokaal.  Er waren 4 gymzalen.  Ze hadden een slang en twee vissen.  En de Mona Lisa: we noemden het de Fabio-Lisa want we maakten hem na.

Diëgo

 

Ik vond biologie leuk; we hadden cake geproefd, en iets met naalden gedaan.

We hebben een paar lessen gehad: biologie, wiskunde en nog meer dingen.

De school was heel heel groot en veel drukker dan op onze school.

Ik heb het meeste zin om naar het Middelbaar te gaan en die lessen daar te krijgen, maar ik heb geen zin in huiswerk, want dat vind ik saai en dan wordt het een beetje veel.

Meyke

Agenda februari, maart & april 2020…

  • zaterdag 22 februari t/m zondag 1 maart = Voorjaarsvakantie
  • donderdagavond 9 april = Kijkavond Project 
  • vrijdag 10 april t/m maandag 13 april = Pasen, alle leerlingen vrijdag
  • vrijdag 17 april = Koningsspelen
  • zaterdag 18 april t/m dinsdag 5 mei = Meivakantie