Nieuwsbrief januari

Aan onze leerlingen en de ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u weer onze maandelijkse nieuwsbrief. De komende weken staan deels ook in het teken van de oudercontacten. We hopen in de laatste week voor de voorjaarsvakantie weer veel ouders/verzorgers op onze school te ontmoeten.

 

Chromebooks & Ipads…

Wist u dat we sinds een aantal maanden 24 prachtige chromebooks hebben op onze school?

Alle groepen (behalve A1) zullen vanaf nu hier regelmatig mee aan de slag gaan. Daarnaast is er voor iedere klas 1 de gehele dag beschikbaar. Tot nu toe zijn de leerlingen daar erg enthousiast over.

Ondertussen zijn we ook bezig om goede, nuttige en educatieve apps en programma’s te selecteren, zodat het niet alleen leuk, maar ook leerzaam is voor onze leerlingen.

Voor de kleuters van A1 heeft de stichting ‘Vrienden van de Springplank’ 3 Ipads aangeschaft. Deze moeten nog even klaar gemaakt worden voor gebruik en ook dan kunnen de kinderen er mee aan de slag.

 

Zwemfestijn…

Op donderdag 8 februari organiseren we weer ons bekende zwemfestijn. U heeft hier vanmorgen ook al apart een brief over gekregen. In zwembad ‘Vliegende Vaart’ zullen weer tal van spelletjes worden georganiseerd. Ook zijn er momenten waarop de kinderen vrij kunnen zwemmen. Het beloofd weer een gezellige dag te worden.

 

Advies voortgezet onderwijs…

Ouders/verzorgers van kinderen die dit jaar schoolverlater zijn, waren in het verleden gewend dat het schooladvies eerst via een brief, die met de kinderen werd meegeven.

U kon dan het advies eens rustig laten bezinken en op de oudercontactavond met de leerkracht(en) bespreken. Na overleg hebben we besloten dat we het dit schooljaar iets anders aanpakken. We vinden het erg belangrijk om ons advies goed te onderbouwen. Dit lukt niet altijd in een brief. Daarom krijgt u het schooladvies direct van de leerkracht op dinsdag 6 februari te horen. Mocht u hier dan later toch nog vragen over hebben, mag u uiteraard altijd contact op nemen met school.

 

Voorleesdagen…

Van 24 januari tot en met zaterdag 3 februari zijn het weer de nationale voorleesdagen. Afgelopen woensdag hebben we hier op school ook aandacht aan besteed. In alle klassen is er extra lang voorgelezen. Ondertussen konden de kinderen genieten van een krentenbol.

Leest u deze week ook een keertje extra voor?

Ook oudere kinderen genieten er nog van.

 

Jumbo spaaractie…

In november hebben we u al laten weten dat we heel veel punten hadden verdiend met de Jumbo-spaaractie.  Ondertussen hebben een cheque uitgereikt gekregen van

€690,87 Een prachtig bedrag dus.

Zoals al eerder beschreven, zullen hiervan nieuwe pleinmaterialen worden aangeschaft.

 

Bedrijfsbezoek…

Veel klassen gaan in deze weken op bedrijfsbezoek. Zo is er een groep naar de Covra geweest. Een andere groep weer naar Elektra 21.

Komende week gaat er een groep naar installatiebedrijf Poppe en een groep naar de gemeente in de Koegorspolder.

We vinden deze bezoeken erg belangrijk. Naast allerlei interessante weetjes komen onze leerlingen ook in aanraking met tal van verschillende beroepen.

 

Agenda februari, maart & april 2018…

  • dinsdag 6 februari, oudercontactavond
  • donderdag 8 feb, zwemfestijn
  • zaterdag 10 feb. t/m zondag 18 feb, voorjaarsvakantie
  • dinsdag 27 maart, kijkavond
  • woensdag 28 mrt. t/m dinsdag 3 april, pasen, alle leerlingen vrij
  • vrijdag 20 april, koningsspelen
  • zaterdag 21 april t/m zondag 6 mei, meivakantieWilt u deze nieuwsbrief downloaden in een PDFbestand? Klik dan hier.