Nieuwsbrief maart

Aan onze leerlingen en de ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u weer onze maandelijkse nieuwsbrief. Ondertussen staan de Paasdagen voor de deur. We wensen jullie allemaal fijne dagen en hopen alle leerlingen komende woensdag weer te zien. De Kansgroepleerlingen starten dinsdag al. 

 

Project ‘beroepen’ 

Afgelopen dinsdagavond was de school goed gevuld. Heel veel ouders, opa’s en oma’s en andere kennissen hebben genoten van alle werkstukken, hapjes en andere zaken, die onze leerlingen gemaakt hadden. We zijn blij dat er zoveel mensen de moeite hebben genomen om te komen. In totaal zijn er meer dan 50 formulieren ingeleverd met het goede antwoord. Volgende week worden de twee prijswinnaars bekend gemaakt. Zij winnen een overheerlijke traktatie.

 

Oudergesprekken…

Op donderdag 5 april staat er nog een (extra) oudercontact ingepland. In principe is deze middag alleen bedoeld voor ouders/verzorgers van nieuwe kinderen, of als de leerkracht u graag nog even wil bijpraten. Daarom hebben we ervoor gekozen om niet alle ouders/verzorgers via een aparte brief uit te nodigen. Mocht u op dit moment toch vragen hebben over bijv. de ontwikkeling van uw zoon/dochter, dan kunt u natuurlijk ook een gesprek aanvragen. Dit mag overigens altijd. Hiervoor hoeft u niet persé te wachten tot de geplande momenten.  

 

Koningsspelen…

Op vrijdag 20 april willen we als school weer meedoen aan de landelijke Koningsspelen. Momenteel zijn we nog druk bezig om het programma in elkaar te draaien. Deze week zijn de kinderen in de gymles begonnen met het oefenen van de Fitlala. Mocht u samen willen oefenen, klik dan op:

https://www.koningsspelen.nl/koningssportdag/kinderen

     

Alle kinderen mogen die dag in oranje en/of rood/wit/blauwe kleding naar school komen. Ook zullen we ouders/verzorgers weer vragen om pannenkoeken voor de kinderen te bakken. Hierover ontvangen u en de kinderen binnenkort meer informatie. 

                                

Proef met pauzetijden…

De laatste tijd zijn we op school veel met elkaar in gesprek over de pauzes van de kinderen. We merken dat er met enige regelmaat best veel akkefietjes zijn op het plein. En soms is het lastig, ondanks dat er twee pleinwachten lopen, om precies te achterhalen wat er aan de hand is. Daarnaast constateren we dat met name aan het einde van de middagpauze de onderlinge irritaties oplopen. Met als gevolg dat die in de klas opgelost moeten worden, wat weer afgaat van de effectieve leertijd.

Daarom hebben we besloten om tot de meivakantie een paar kleine veranderingen door te voeren. Daarna zullen we bekijken of dit het gewenste effect oplevert en of we zo door gaan. 

Hoe ziet de grote pauze er nu uit?  

-         Van 12.15-12.35 eten in de klas

-         Van 12.35-12.55 naar buiten

-         Van 12.55-13.00 tijd om naar de klas te gaan.

-         Vanaf 13.00u start van de lessen.

 

Doordat we de pleinwacht anders gaan indelen, komen er mensen beschikbaar, die af en toe ook eens een spel met de kinderen kunnen spelen op het plein. We hopen dat meer leerlingen zich op een leuke manier tijdens te pauze kunnen vermaken. In de nieuwsbrief van mei zullen we u op de hoogte brengen van onze bevindingen.

 

Brandweer op school…

Vorige week donderdagavond was het ook druk bij ons op school.

Maar dan anders. 

De brandweer heeft namelijk een oefening gehouden met persluchtmaskers. En dat ziet er dan zo uit. Vrijdagochtend was er niks meer van te zien. 

 

Agenda maart, april & mei 2018…


Agenda maart, april & mei 2018…

 

woensdag 28 mrt. t/m dinsdag 3 april 

Pasen, alle leerlingen vrij

(Kansgroep start dinsdag al)

vrijdag 20 april                                          

Koningsspelen

zaterdag 21 april t/m zondag 6 mei         

Meivakantie

donderdag 10 t/m vrijdag 11 mei            

Hemelvaart, alle leerlingen vrij

maandag 21 mei                                       

Pinksteren, alle leerlingen vrij
Wilt u deze nieuwsbrief downloaden in een PDFbestand? Klik dan hier.