Nieuwsbrief november

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van deze maand. Veel leesplezier.

 

Sinterklaas…

Nog een paar nachtjes en dan is het zover. Als alles goed gaat brengt Sinterklaas woensdag 5 december, met een aantal Pieten een bezoek aan de Springplank. Rond 8.45u ontvangen we hem met z’n allen op het plein. Daarna zal hij eerst met de jongste groepen samen maar de gymzaal gaan. Daarna bezoekt hij de groepen nog even. In de oudste groepen hebben de kinderen surprises gemaakt. We hopen met z’n allen er een gezellige ochtend van te maken.

 

Schoolfruit…

Het project EU-schoolfruit is een aantal weken geleden gestart. Drie dagen per week genieten de kinderen van een heerlijk stukje fruit. Tot nu toe bevalt het erg goed. Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!  Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief 

 

Kerstmarkt en kerstviering…

Nog twee weken, dan vindt onze spetterende Kerstmarkt weer plaats. Deze zal worden gehouden op donderdagavond 13 december. Houdt u deze datum vrij in uw agenda?  De kerstmarkt begint om 18.30u. Deze avond wordt verzorgd door de stichting ‘Vrienden van de Springplank’ De opbrengst van deze avond gaat ook naar de stichting. Met dit geld regelen en organiseren zij verschillende activiteiten, waar de school geen budget voor

heeft. U komt toch ook? Het rad van fortuin zal weer draaien en er zijn mooie prijzen te winnen. 

 

 

Op donderdag 20 december vieren we met de kinderen in de groepen Kerst. Samen met de ouderraad wordt er een maaltijd verzorgd. Deze dag hoeven de kinderen geen eigen lunch mee te nemen. U krijgt via de groepsleerkracht hier nog meer informatie over. 

 

Dansfestijn…

Vanochtend hebben alle leerlingen hun beste beentje voorgezet tijdens ons jaarlijkse dansfestijn. Onder leiding van twee professionals van dansschool Love2dance is er in verschillende groepen gedanst. Aan het einde van de morgen hebben we het dansfestijn met z’n allen afgesloten. Het was een geweldige ochtend. 


Uitje groep Paars…

Vrijdag 23 november heeft groep paars een ontzettend leuk uitje gehad naar CORPUS in Oegstgeest. Dit uitje had meester Ico gewonnen met zijn groep van het jaar ervoor. Jammer genoeg voor die groep toen, kregen we de prijs pas 1,5 maand geleden te horen wat het inhield. Meester Ico en juf Joyce hadden busjes geregeld en zijn vrijdagochtend om 08:45 met de hele groep en de vrouw van meester Ico als begeleiding naar Corpus vertrokken. De reis verliep prima. Eenmaal aangekomen moesten we ons snel haasten. We mochten in twee groepen een spectaculaire audiotour van 55 minuten  “door de mens” maken. We hebben geleerd hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven is het motto van CORPUS. We zijn de reis begonnen in de knie en geëindigd in de hersenen. Het is echt alsof je in je eigen lichaam loopt. Heel bijzonder en hartstikke gaaf! Daarna hebben we een interactieve speurtocht gelopen en hebben we nog veel kunnen lezen/leren over het lichaam, gave spelletjes gedaan en leuke testjes zoals in welk eten zit veel zout, hoe moet ik mijn huid beschermen, wat doet mijn hart als ik trappen loop en nog veel meer. Helaas komt er aan al het leuke een eind en moesten we weer terug naar school. Om 16:00 zijn we weer veilig terug in Terneuzen aangekomen. Het was een topdag! Bedankt meester Ico voor het winnen van deze gave prijs!

 

Gevonden voorwerpen…

Volgende week sturen we u weer een mail met foto’s van alle gevonden voorwerpen tot nu toe. Deze bewaren we nog tot de kerstvakantie op school. Alles wat dan niet opgehaald wordt, geven we af bij de kledingbank. Wilt u daarom goed kijken of er iets tussen zit, wat u kent.  Ook tijdens de kerstmarkt kunt u nog even kijken.

 

Herhaling: Geen vervanging…

Een aantal ouders/verzorgers heeft het al gemerkt. Ook op onze school lukt het soms niet om goede vervanging te vinden bij afwezigheid van de juf of meester. Incidenteel hebben we zelfs al een paar keer besloten om een groep een dag vrij te geven, omdat we het anders niet geregeld kregen op school. Een groep opdelen is niet altijd een optie, omdat dit veel onrust geeft in de andere groepen. We hopen dat u er begrip voor op kan brengen als dit (nog) een keer bij de groep van uw zoon of dochter gebeurd. Uiteraard mag een leerling altijd komen, als het u niet lukt om voor opvang te zorgen. 

 

App van de maand…

Wist u dat er voor de tablet en smartphone steeds meer leuke en leerzame apps verschijnen? In diverse onderwijsbladen worden we er op geattendeerd. Vanaf nu zullen we zo af en toe een leerzame app beschrijven in de nieuwsbrief. Vandaag Reken Tafel Spel

 

 “Dit is een simpele (en niet hele mooie), maar doeltreffende app. Het helpt kinderen om hun tafels te leren. Boven een leuke afbeelding staat een som en daaronder staan vier mogelijke antwoorden. Kinderen moeten het juiste antwoord kiezen. De app heeft de tafels van 1 tot en met 6 gratis. Voor de tafels van 7 tot en met 12 moet worden betaald. Dat kost gelukkig maar 1,09 euro.”

 

 Agenda december 2018 & januari 2019…

woensdag 5 december                         

 

Sinterklaasviering

donderdagavond 13 december         

 

Kerstmarkt

donderdag 20 december                     

 

Kerstviering in de groepen

zaterdag 22 dec. t/m zondag 6 januari

 

Kerstvakantie

maandag  14 en dinsdag 15 januari

 

Studiedagen, alle leerlingen vrij.

 

________________________________________________________________

Klik hier om de nieuwsbrief als PDFbestand te downloaden

_________________________________________________________________