Nieuwsbrief oktober

Hierbij onze nieuwsbrief van oktober. Veel leesplezier!

Opvang voor schooltijd…

Afgelopen schooljaar heeft Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen onderzocht of het mogelijk is om op onze school ook een voorschoolse opvang te openen. In principe zouden kinderen vanaf 7.30u hier terecht kunnen tot het moment dat de school begint. En als het nodig is, zelfs vanaf 6.30u. Op dit moment zijn ouders/verzorgers en kinderen die hier gebruik van willen maken nog aangewezen op locaties in de omgeving. 

Iedereen is het er echter over eens dat het beter zou zijn dat onze leerlingen ook hier naar de opvang kunnen. De Kinderopvang heeft reeds twee keer op het punt gestaan om te starten. Maar op het moment dat men daadwerkelijk wilde gaan starten, bleek dat er toch weer niet voldoende kinderen waren om rendabel open te kunnen gaan.

 

Dit is dan ook de reden waarom er op dit moment nog geen voorschoolse opvang is. We hopen dat dit in de toekomst wel zal gaan lukken. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan kunt u altijd contact opnemen met de Kinderopvang (tel: 0115-612368) om aan te geven dat u interesse heeft. Wel goed om te weten is dat voor de voorschoolse opvang het reguliere kinderopvangtarief berekend wordt. Voor meer informatie hierover kunt u eveneens contact opnemen met de afdeling klantcontact van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen. 

 

Daarnaast zouden we het fijn vinden dat u het op school meldt, zodat we in de gaten kunnen houden of er voldoende animo is. Mocht u vragen hebben n.a.v. dit stukje mag u altijd contact opnemen met meester Robert.

Cultuurmenu…

De groepen Blauw, Rood en Lila hadden afgelopen dinsdag bezoek van Rem van den Bosch namens het cultuurmenu. Hij is fotograaf en heeft onlangs gewerkt aan het project 

‘Zeeuws meisje#gelijkheid.  De leerlingen hebben in deze les woorden bedacht die zij belangrijk vinden in het leven. De kinderen kozen bijvoorbeeld voor familie, samen eten, gezelligheid ect. De kinderen hebben met deze woorden zelf een poster mogen ontwerpen. 

(Niet) staken onderwijs…

De onderwijsbonden hebben woensdag 6 november al het personeel uit basis-, speciaal en voortgezet onderwijs opgeroepen om te gaan staken. De vakbonden eisen van het kabinet dat er geld vrijgemaakt wordt voor een fatsoenlijk salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk. 

Het huidige lerarentekort resulteert helaas steeds vaker in het niet kunnen vinden van een vervanger bij ziekte of ander verlof, want steeds minder mensen kiezen voor het vak leerkracht. En op onze school willen we ook dat het leerkrachten zijn, die goed in staat zijn om goed met uw kind om te gaan. Helaas vragen wij u ook wel eens uw zoon/dochter thuis te houden omdat we niemand kunnen vinden.

Binnen het team zijn de meningen verdeeld of staken wel/niet het juiste middel is. Verschillende redenen liggen daaraan ten grondslag. Uiteindelijk heeft de meerderheid besloten niet te gaan staken en is onze school dus gewoon open.  

Dat wil niet zeggen dat wij de actie niet ondersteunen. Ook wij vinden het van groot belang dat onze regering inziet dat de zorg in het onderwijs erg groot is. Kortom dat het een topprioriteit moet zijn om deze problemen aan te pakken. 

Nationaal schoolontbijt op woensdag 6 november…

Wij doen ook dit jaar mee met het Nationaal schoolontbijt. We ontvangen hiervoor een uitgebreid pakket. Het uitgebreide pakket is een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie: in ieder geval volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, halvarine, 30+ kaas, aardbeienjam, fruit/groentespread, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, cruesli, honing, thee en tuinkers. Er valt dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet natuurlijk aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. Kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt,

ze leren ook alles over die gezonde start van de dag met allerlei lesmateriaal zoals bijvoorbeeld leuke animatiefilmpjes.

We willen vragen dat ieder kind meeneemt: Bord, Beker en Bestek.

Nogmaals EU-Schoolfruit…

We zijn blij dat we u kunnen melden dat we ook dit schooljaar weer mee mogen doen aan het project ‘Schoolfruit’. Drie dagen per week genieten de kinderen van een heerlijk stukje fruit. Tot nu toe bevalt het erg goed. Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!  Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief. Het schoolfruit start in de week van 11 november. De exacte dagen geven we later aan u door.

Contact met de leerkracht…

Regelmatig krijgen we onder schooltijd telefoontjes van ouders/verzorgers met de vraag of ze de leerkracht even kunnen spreken. Datzelfde gebeurt ook als ouders/verzorgers hun kind na bijv. een bezoek aan de dokter hun kind naar school brengen. 

We hebben echter afgesproken dat dit niet mogelijk is. Onder schooltijd zijn alle collega’s druk bezig om de groep zo goed mogelijk te begeleiden en van onderwijs te voorzien. Dan is het niet goed als zij daarbij gestoord worden. Dit gaat ten koste van het leren van de kinderen. 

Wilt u de leerkracht spreken dan kan dat na schooltijd telefonisch of met een berichtje via de Classdojo.

Oudercontact in november…

In de week van 11 november hebben we een oudercontactmoment ingepland. Dat houdt in dat de leerkracht alleen de ouders/verzorgers  voor een gesprek uitgenodigd als hij/zij denkt dat het goed is om even over de voortgang van uw zoon/dochter te praten. Anderzijds krijgt u als ouder ook de kans om aan te geven een gesprek aan te vragen als u daar behoefte aan heeft.

Agenda november & december 2019

  • woensdag 6 november: Nationaal schoolontbijt
  • 11 november t/m 15 november: Oudercontactmoment
  • vrijdag 22 november: Dansfestijn
  • donderdag 5 december: Sinterklaasviering
  • vrijdag 6 december: Studiedag, alle leerlingen vrijdag
  • vrijdagavond 13 december: Kerstmarkt
  • zaterdag 21 december t/m zondag 5 januari: Kerstvakantie_______________________________________________________________

Klik hier om de nieuwsbrief als PDFbestand te downloaden

_________________________________________________________________